Om korrektur og kontrol

Lige så fantastisk og tilfredsstillende det er at modtage en flot tryksag, lige så frustrerende og ærgerligt er det, at modtage en tryksag, der ikke lever op til det forventede.

Når du bestiller tryksager hos Guldtryk Reklame produceres din bestilling ud fra de billeder, pdf dokumenter, Adobe InDesign og Illustrator filer som du sender til os. Det betyder også at eventuelle fejl eller mangler i dokumenter, billeder, layouts og illustrationer føres over i produktionen af tryksagen.

Vær opmærksom på, at retten til at returnere en tryksag bortfalder når produktionen er iværksat. Dette er i fuld overenstemmelse med dansk forbrugerlovgivnning. Du kan læse mere herom hos forbrugerombudsmanden.

Derfor anbefaler vi, at du som minimum gennemser nedenstående tjekliste, før du sender materiale til os. Du kan også tilkøbe grafisk assistance, hvis du er usikker på fremstilling af materiale til tryk.

Korrekt beskæring

Du har foretaget korrekt beskæring, og trykfilen er derfor 3 mm større på alle kanter end den endelige tryksag.

Korrekt sikkerhedszone

Du har placeret tekst, grafik og logoer inden for 3 mm af tryksagens kant.

Vektoriserede illustrationer og/eller logo

For at sikre at dit firma-logo eller en illustration fremstår flot og skarpt på tryksager, beder vi dig i videst muligt omgang levere dem i vektoriseret form.

Et vektoriseret logo fremstilles (og vises på skærmen) på baggrund af matematiske formler. Det betyder at logoet fremstår skarpt og tydeligt uanset hvilken størrelse det bliver brugt i. Det kaldes derfor også et skalérbart logo.

Vektoriserede logoer og illustrationer har ofte filtyperne

  • AI
  • SVG
  • EPS
  • PDF (her er der dog særlige forhold, da det er muligt at logoer og indhold i en PDF kan være gemt i ikke-vektoriseret format)

Et ikke-vektoriseret logo er lavet af mange små individuelle prikker (pixels). Når det bliver forstørret, bliver logoet kantet og utydeligt.

Ikke-vektoriserede logoer har f.eks. følgende filtyper

  • JPG
  • PNG
  • GIF
  • BMP
  • TIF

Vi kan vektorisere dit logo

Er du ikke i besiddelse af et vektoriseret logo, men i stedet i PNG, TIF eller JPG – eller sågar bare en stregtegning på en blok – så kan vores grafikere hjælpe med at vektorisere dit logo.

Ring til os på 55 73 14 84 eller send os en e-mail med det materiale du er i besiddelse af, så giver vi gerne et tilbud på at vektorisere dit logo for dig.

Billeder i korrekt opløsning

Dine billeder dokumenter og illustrationer har en opløsning på minimum 300 dpi.

Læs om placering af billeder i Adobe Indesign på Adobes hjemmeside.

Læs om billede opløsning og håndtering i Adobe Photoshop på Adobes hjemmeside.

Dokumenter med korrekte farvekoder

Som udgangspunkt skal trykfiler leveres med farvekoder i CMYK.

Hvis billeder i dokumentet eller illustrationen er RGB / Pantone-farver, skal du være indforstået med at Guldtryk Reklame konverterer det til CMYK efter bedste evne. Vær opmærksom på, at konvertering fra pantone og RGB til CMYK kan ændre motiver og billeders fremtoning.

Husk i øvrigt altid at have din skærm meget nøje kalibreret, og tænke på at en skærm repræsenterer farver i RGB, mens tryk sker i CMYK. Af samme årsag vil farver repræsenteret på en skærm aldrig blive helt magen til når de trykkes.

Er du i tvivl om farver, farveskalaer og typer? Så anbefaler vi at du tilkøber vores grafiske assistance. I samarbejde med vores grafikere, kan vi hjælpe dig med at opnå de rette farver til din tryksag.

Læs mere om farver her

Læs mere om farver på Adobes hjemmeside.

Fonte skal inkluderes i PDF

Husk at embedde / inkludere fonte når du eksporterer din PDF-fiI. Adobe produkterne sker dette hvis du vælger “high quality” eller “press quality” når du eksporterer til PDF.

Læs om embedding / inkludering af fonte i Adobe Acrobat på Adobes hjemmeside.

Læs om embedding / inkludering af fonte i Adobe Illustrator på Adobes hjemmeside.

Læs om embedding / inkludering af fonte i Adobe Indesign på Adobes hjemmeside.

Forløbende sider

PDF-filer skal indeholde siderne fortløbende.

Fremsend ikke PDF-filer med siderne placeret overfor hinanden / som opslag (i Adobe kaldet facing pages).

Omslag / særlige mappe

Skal du bruge et særligt omslag, særlig forside eller bagside til din produktion, skal disse uploades som separat PDF.

Tilkøb grafisk assistance

Guldtryk Reklame har professionelt uddannede grafikere, der kan hjælpe dig med at sikre at din tryksag bliver bedst mulig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]